сряда, 10 септември 2014 г.

Измамници ”връщат” пари от името на НАП, но искат сметка

Измамници атакуват с имейли от името на НАП, съобщават от агенцията. Стотици хора са получили писма, че имат да им връщат до 1000 лв., но се иска банкова сметка
Писмото е на английски език и освен да заблуди, че имаме да взимаме пари, може да предизвика и сериозен стрес. Оказва се, че получателите на имейла, които не са с добър английски, остават с впечатление, че дължат 1000 лева.

От НАП обявиха, че това е измама, а те нямат практиката да искат по електронен път банкови данни.

"Във връзка със сигнали от клиенти на приходната администрация за получени съобщения по електронната поща, в които се иска попълване на банкови данни и информация за кредитни карти, уточняваме, че служители на агенцията никога и по никакъв повод не изискват банкова информация и данни за кредитни карти да бъде попълвана в електронни форми или изпращана по електронна поща", обявиха от приходната агенция.

От там уточняват, че получените от клиентите на НАП електронни писма, в които на английски език се съобщава за възстановяване на данък от 977.93 BGN са най-вероятно опит за измама.

Гражданите, получили писмо с подобно съдържание могат да се свържат с НАП за допълнителна информация на телефон 0700 18 700.

НАП е сезирала правоохранителните органи, по случая тече разследване. ДАНС вече разследва случая. Сайтът, към който се изпращат данните, ще бъде затворен.

СЧЕТОВОДНА КЪЩА „ПРИМА ИНТЕЛЕКТ“, www.primabg.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар